e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Συγκινημένος ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος εγκαινίασε την 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας (φωτογραφίες + πλήρες video)

Του Λευτέρη Ζαβλιάρη | Karfitsa. gr












Με κάθε μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Β΄ Συνδιάσκεψης Ποντιακής Νεολαίας στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, υπό την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας εξήρε το έργο και τη συμβολή του ποντιακού ελληνισμού στην ορθόδοξη παράδοση, επισημαίνοντας ότι «οι Πόντιοι ακόμα και σήμερα πραγματοποιούν θαύματα». «Πόντος δεν είναι μόνον ο τόπος, είναι ιδέα», τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, θέλοντας να επισημάνει τη σημαντικότητα της συγκέντρωσης νέων Ποντίων από όλον τον κόσμο για τη συνδιάσκεψη που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

«Το νερό της Παναγίας Σουμελά έχει πιει και ο Πατριάρχης σας και για αυτό το λόγο επισκέπτομαι κάθε χρόνο τον αγιοτόκον Πόντο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.κ. Βαρθολομαίος, θέλοντας να θυμίσει τον θρύλο που θέλει όποιον έχει πιει το νερό της Παναγίας Σουμελά να μην ξεχνά τον πόντο.

Τέλος, ευχήθηκε συγκινημένος η χάρη της Παναγίας της Σουμελιώτισσας να είναι πάντα μαζί με τον Ποντιακό Ελληνισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: