e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Ο Εσπερινός επί τη αναμνήσει της αποφράδος ημέρας του ολοκαυτώματος του Ναού των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας στο Μαχαιράδο Ζακύνθου

Δειλινό Σαββάτου, 12ης Δεκεμβρίου 2015. Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ομιλώντας προς το εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στις σύντονες προσπάθειες δέκα συναπτών ετών (2005-2015) για την αποκατάσταση του πάλαι ποτέ περικαλλούς ναού, επισημαίνοντας ότι μαζί με τον υλικό Ναό είναι ανάγκη να αποκατασταθεί ο πεπτωκώς έσω άνθρωπος, το σώμα μας ως κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος, συνεχάρη μάλιστα τον Εφημέριο π. Νικόλαο Κλάδη για την εργώδη προσπάθειά του.















  Στις ανωτέρω δύο προθήκες: Ό,τι απόμεινε από τη μανία της φωτιάς.



Οι ανωτέρω δύο φωτογραφίες: Δύο νέες δεσποτικές εικόνες στο τέμπλο του Ναού, δια χειρός Γιάννη Τσολάκου. Οι Άγιοι Μάρτυρες Τιμόθεος και Μαύρα, αλλά και ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: