e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Ορθοδόξων στη Βαρκελώνη


















Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, έγινε η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή στην ενορία του Αγίου Νεκταρίου, υπό την επιμέλεια της κ. Λυδίας Σεκούρη. Τραγούδησαν κι έψαλαν όλοι μαζί κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ η κ. Μάρω Μπλούνα με την Ελληνική Χορωδία Βαρκελώνης, έδωσαν το δικό τους χρώμα στη γιορτή με το πλούσιο εορταστικό τους πρόγραμμα, μεταφέροντας όλους νοερά στα παιδικά χρόνια, την Ελλάδα και τα έθιμά της.

Ο π. Χριστόδουλος Αγιορείτης (Ιόντσε) αναφέρθηκε στο αληθινό νόημα της μεγάλης δεσποτικής γιορτής των Χριστουγέννων, εξηγώντας πως το όνομα Εμμανουήλ που σημαίνει ο Θεός μεθ’ ημών, έγινε ταπεινός άνθρωπος και το μόνο που ζήτησε από εμάς είναι μια καρδιά ταπεινή και γεμάτη αγάπη.

Αμέσως μετά όλοι μαζί, έψαλαν τα κάλαντα στον προϊστάμενο του ναού, π. Ramon Corts και στη συνέχεια μετέβησαν στο αρχονταρίκι,  όπου τους περίμενε πλούσιο κέρασμα, προσφορά των κυριών της ενορίας. Η γιορτή έληξε σε κλίμα χαράς και ανταλλαγής ευχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: