e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Φωτοθήκη της Χειροτονίας του Επισκόπου Ρηγίου κ. Ειρηναίου, βοηθού της Μητροπόλεως Γαλλίας

σήμερα το πρωί -8 Φεβρουαρίου 2015- στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου των Παρισίων 

Προέστη ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και συλλειτούργησαν: ο Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ και ο Επίσκοπος Αριανζού κ. Βαρθολομαίος.


Ειδήσεις από τους Ορθόδοξους στην Ιορδανία


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτος το προηγούμενο χρονικό διάστημα και στα πλαίσια των ποιμαντικών καθηκόντων του στην Ιορδανία πραγματοποίησε:
·        Μετέβη στην Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Αμμάν και υπέγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων για τον  θάνατο του Μεγαλειοτάτου Βασιλέως της και συζήτησε εγκάρδια με τον πρέσβη.
·        Κατόπιν προσκλήσεως της Πρέσβειρας της Ελλάδας στο Αμμάν επισκέφθηκε την Πρεσβεία και ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα. Είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα στελέχη της διπλωματικής αντιπροσωπείας της μητέρας πατρίδας και να ευχηθεί στον καθένα τα δέοντα.
·        Μετείχε, ως εκπρόσωπος των Ορθοδόξων, στην κοινή προσευχή υπέρ της ενότητας των χριστιανών που πραγματοποιήθηκε στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος Αμμάν, υπό την αιγίδα του Συμβουλίου των Εκκλησιών της Ιορδανίας.
Σε κάθε ευκαιρία ο Σεβ. Βενέδικτος, μεταφέρει τις εγκάρδιες πατρικές ευχές και ενδιαφέρον του Μακαριωτάτου Πατρός και Πατριάρχου Ιεροσολύμων Κου κου ΘΕΟΦΙΛΟΥ.

Από το γραφείο  τύπου και διαδικτύου της Ι.Μητροπόλεως

Στιγμές από την σημερινή Αιμοδοσία στο Τραγάκι Ζακύνθου

Πρωί 8ης Φεβρουαρίου 2015, στον Ναό του Αγίου Νικολάου 


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο χωριό Τραγάκι Ζακύνθου η εξαγγελθείσα Αιμοδοσία, με σκοπό την δημιουργία Τράπεζας Αίματος εκεί. Ο Εφημέριος της Ενορίας, Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Κονίδης, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: 

"Βρισκόμαστε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, μέσα στον οποίο πραγματοποιείται εθελοντική αιμοδοσία, με στόχο τη δημιουργία τράπεζα αίματος, ώστε κάθε συγχωριανός μας, σε περίπτωση ανάγκης να βρίσκει αυτό το πολύτιμο αγαθό για τη ζωή του. 
Αφορμή για να πραγματοποιήσουμε τη συγκεκριμένη δραστηριότητα υπήρξε το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα αρκετοί ενορίτες μας χρειάστηκαν αίμα, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η συγκέντρωση του και να δημιουργείται μεγάλη ανασφάλεια για την έκβαση της υγείας τους.  
Είναι γνωστό ότι η επιστήμη παρόλο που έχει κατορθώσει τόσο μεγάλα επιτεύγματα, δυστυχώς δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει και να αντικαταστήσει αυτό που ζωοποιεί τον οργανισμό μας, το αίμα. Η ζωή είναι δώρο που μας παρέχεται από το Θεό και ο ίδιος ο Κύριος μας στην επίγεια παρουσία Του, έδωσε το αίμα Του για την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους. Έτσι και εμείς ακολουθούμε το παράδειγμα Του και προσπαθούμε μέσα από αυτή την προσπάθεια, να δώσουμε ζωή σε συνανθρώπους μας, που το έχουν πραγματικά ανάγκη. 
Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους όσους συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, τους εθελοντές αιμοδότες, το Νοσοκομείο Ζακύνθου και κυρίως το Τμήμα της Αιμοδοσία και το επιτελείο που βρίσκεται σήμερα εδώ και δίνει τον καλύτερό του εαυτό, καθώς και όλους όσους ποικιλοτρόπως συνέβαλαν για την άψογη πραγματοποίηση της.
Κανένας μας δεν πρέπει να ξεχνάει ότι η εθελοντική προσφορά αίματος είναι στην ουσία προσφορά ΖΩΗΣ. 
Σας ευχαριστώ".

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι από τους 17 με 18 προσελθόντες για να προσφέρουν ΖΩΗ, οι ειδικοί έκριναν ότι μπορούν να δώσουν αίμα οι 10. Είναι μια καλή αρχή!