e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Αναγνωρίστηκε επίσημα η Ορθόδοξη Εκκλησία από την Δημοκρατία της Gabon


Σήμερα, 3 Φεβρουαρίου 2016, ο Θεοφ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων, ευρισκόμενος στην πρωτεύουσα Λιμπρεβίλ της Γκαμπόν, στο πλαίσιο ποιμαντικής επίσκεψης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκεντρώσεως και Ασφαλείας κ. Pacome Moubelet Boubeya, ο οποίος του παρέδωσε την επίσημη αναγνώριση της τοπικής Ορθοδόξου Εκκλησίας από την Δημοκρατία της Γκαμπόν, επισημαίνοντας ότι το κράτος προσβλέπει στην δημιουργική και γόνιμη παρουσία Αυτής. 

Ο Ορθόδοξος Ιεράρχης εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του Προκαθημένου του παλαιφάτου Πατριαρχικού Θρόνου Αλεξανδρείας, Μακ. κ.κ. Θεοδώρου Β’ και της τοπικής Εκκλησίας προς τον Εξοχ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Γκαμπόν κ. Αλί Μπονγκό Οντιμπά, ο οποίος ενέκρινε τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες κατόπιν της υποβληθείσης σχετικής αιτήσεως του Επισκόπου κατά το έτος 2014, ως και προς τον κ.Υπουργό για την καλλίκαρπη συνεργασία. Ακόμη, ο κ. Boubeya ενημέρωσε τον Θεοφ. κ. Παντελεήμονα και για την πρόοδο των ενεργειών προς έκδοση της αδείας ανεγέρσεως του πρώτου ορθοδόξου Ναού στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: