e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Περιδιάβαση στον υπό ανέγερσιν Καθεδρικό Ναό των Ορθοδόξων στο Lagos της Νιγηρίας

Ανταπόκριση από Νιγηρία, 27.5.2016










Όπως μαρτυρούν οι ανωτέρω φωτογραφίες, στην πρωτεύουσα Λάγκος της Νιγηρίας οικοδομείται τα τελευταία χρόνια περίοπτος Καθεδρικός Ναός των Ορθοδόξων, επ' ονόματι της Αναστάσεως του Χριστού και του Αγιου Νικολάου. 

Ο Ναός οικοδομείται στη θέση του πρώτου ορθόδοξου Ναού στη χώρα, ο οποίος χτίστηκε την δεκαετία του '60 και κατεδαφίστηκε, λόγω προβλημάτων στατικότητας. 

Ο νέος Ναός αποτελεί ευγενέστατη δωρεά των Οικογενειών Λεβέντη-Δαυίδ. Θεμελιώθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2012 από τον Μακ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β΄ και, από πλευράς αρχιτεκτονικής, είναι βασιλική περιγεγραμμένη με περιστύλιο.

Ευχόμαστε στον οικείο Μητροπολίτη Σεβ. Νιγηρίας κ. Αλέξανδρο, να αξιωθεί των Εγκαινίων του και εντός αυτού επί πολλές-πολλές δεκαετίες να ζυμοί κατά Χριστόν και να ουρανίζει το φύραμα της των Νιγηριανών Ευχαριστιακής Συνάξεως! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: