e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Το 40ήμερο μνημόσυνο του μακαριστού π. Ιγνατίου Peckstadt












Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού π. Ιγνατίου Peckstadt τελέσθηκε το Ψυχοσάββατο 18 Ιουνίου 2016 στην Ενορία του Αποστόλου Ανδρέα Γάνδης, το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας μέσα σε ιδιαίτερο κλίμα κατάνυξης, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου και συλλειτουργούντων ιερέων της Ι. Μητροπόλεως Βελγίου, καθώς και των π. Θεοφίλου Παντοκρατορινού, ο οποίος είναι και αρχιγραμματεύς της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους, και του π. Γρηγορίου Ξενοφωντινού, του και Επιστάτου της Ι. Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους, τελέσθηκε το καθιερωμένο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Ιγνατίου Πέκσταντ και κατά σάρκα πατρός του Μητροπολίτου Βελγίου.

Μετά το πέρας της ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου ευχαρίστησε τον Θεοφιλ. Επίσκοπον Τρωάδος κ. Πέτρον, βοηθόν τῆς Ιεράς Μητροπόλεως, και όλους τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι ήρθαν για να συμπροσευχηθούν για την ανάπαυση όλων των ψυχών (Ψυχοσάββατο) και ιδιαιτέρως του μακαριστού π. Ιγνατίου. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τους δύο φιλοξενούμενους αγιορείτες ιερομονάχους, οι οποίοι ήρθαν από το Άγιον Όρος.

Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα του Ιερού Ναού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: