e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Στιγμές από τη Συνάντηση της Διεθνούς Επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου Ορθοδόξων και Αγγλικανών (Armagh Ιρλανδίας, 23-29.9.2016)




























Συνεχίζονται οι εργασίες της Συνάντησης της Διεθνούς Επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων και Αγγλικανών στην πόλη Armagh της Ιρλανδίας. Συμπροεδρεύουν ο Αρχιεπίσκοπος του Armagh Δρ Richard Clarke και ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε και Αγκόλας Σεραφείμ (ορισθείς από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με τη σύμφωνη γνώμη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας). 

Οι Ορθόδοξοι είχαν την ευκαιρία να παραστούν ως παρατηρητές σε λειτουργικές ευκαιρίες των Αγγλικανών, όπου υπογραμμίστηκε η αξία της συνάντησης των Χριστιανών και η χρεία Διαλόγου μεταξύ όλων των μερών. 

Η Συνάντηση εξελίσσεται μέσα σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού και χριστιανικής αγάπης, θα ολοκληρωθεί δε αύριο Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016.

-->

Δεν υπάρχουν σχόλια: