e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: "Οι Νεομάρτυρες του Γιασένοβατς είναι ήρωες και άγιοι ολόκληρης της Ορθόδοξης Εκκλησίας"


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δήλωσε σήμερα, Σάββατο, 10.9.2016, κατά την θεία Λειτουργία στον Ορθόδοξο Ναό του Γιασένοβατς ότι οι Νεομάρτυρες του κολαστηρίου αυτού είναι ήρωες και άγιοι σύνολης της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

"Να είστε κάτω από τον στέφανο των Σέρβων Μαρτύρων, το ευλογημένο αυτό δέντρο", είπε ο Πατριάρχης, καλώντας Σέρβους Ορθόδοξους πιστούς να ακολουθήσουν το δρόμο των προγόνων, τους ήρωες και τους αγίους τους.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι εκατοντάδες χιλιάδες των Ορθοδόξων αδελφών σκοτώθηκαν και υπόφεραν στο Γιασένοβατς. Κάλεσε τους πιστούς να μην ξεχνούν τους Μάρτυρές τους, οι οποίοι δεν μπορεί να είναι ένας λόγος για εκδίκηση, αλλά για την ειρήνη.

Η ορθόδοξη λειτουργία παρέστησαν ο Σέρβος Πατριάρχης Ειρηναίος, ο Επίσκοπος Σλαβονίας Ιωάννης, πολλοί Επίσκοποι από τη Σερβία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο και την Κροατία.

Η Θεία Λειτουργία παρέστησαν εκπρόσωποι της σερβικής εθνικής μειονότητας στην Κροατία, Μίλοραντ Πούποβατς και Βόισλαβ Στανιμίροβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: