e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Συμμετοχή της Ελλαδικής Εκκλησίας στις Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού ΜΙΤΤ 2016 (Μόσχα, 23-28.3.2016) και LETO 2016 (Αγ. Πετρούπολη, 30.3- 4.4.2016)


Έφθασε σήμερα, Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, στη Μόσχα (Ρωσία) Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να συμμετάσχει στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ 2016 (23-28 Μαρτίου 2016) και LETO 2016 (Αγία Πετρούπολη, 30 Μαρτίου - 4 Απριλίου 2016).

Η Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου αποτελείται από τον Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, και τους κ.κ. Βασίλειο Τζέρπο και Χρήστο Πετρέα, Μέλη αυτού.

Η Εκκλησία της Ελλάδος στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και του Υπουργείου Τουρισμού, θα φιλοξενηθεί και στις Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης στο κεντρικό περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες συνεκθέτες. Εκεί, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα διατεθεί ξενόγλωσσο (ρωσικά, αγγλικά κλπ) οπτικοακουστικό υλικό των Ιερών Μονών και Προσκυνημάτων των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Αποστολικής Διακονίας.
Η Έκθεση ΜΙΤΤ 2016 (Μόσχα), της οποίας τα επίσημα εγκαίνια πραγματοποιούνται σήμερα, Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού παγκοσμίως, συγκεντρώνει δε έντονο το ελληνικό ενδιαφέρον αφ᾽ ενός μεν λόγω του μεγάλου αριθμού ρώσων τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την πατρίδα μας, αφ᾽ ετέρου δε λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που αυτοί επιδεικνύουν για τα θρησκευτικά μνημεία και προσκυνήματά της.
Στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού LETO 2016 της Αγίας Πετρούπολης η Εκκλησία της Ελλάδος συμμετέχει για πρώτη φορά, κατόπιν σχετικής εισηγήσεως του ΕΟΤ Μόσχας, προκειμένου να ενισχύσει και εκεί με την παρουσία της την ευρύτερη προσπάθεια των Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για την τουριστική προώθηση της Ελλάδος, την ανάπτυξη του Προσκυνηματικού Τουρισμού και την όσο το δυνατόν προσέλκυση Ρώσων επισκεπτών.

Η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος θα παραμείνει στη Ρωσία μέχρι και την Δευτέρα 4 Απριλίου 2016. Κατά το διάστημα αυτό τα μέλη της θα συναντηθούν με τον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ. Κύριλλο, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και με άλλους εκκλησιαστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς, καθώς και επαγγελματίες του Τουρισμού από την Ρωσία και την Ελλάδα.

Η συμπάθεια του Οικουμενικού Πατριάρχου προς τον Βασιλιά του Βελγίου

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Ἐπί τ ἐπισυμβάσῃ τρομοκρατικ ἐπιθέσει ἐν Βρυξέλλαις ἡ Α. Θ. Παναγιότης ὁ Πατριάρχης ἀπέστειλε θερμά Μηνύματα συμπαθείας τ τε Μεγαλειοτάτῳ Βασιλεῖ τοῦ Βελγίου Φιλίππῳ καί τ Σεβ. Μητροπολίτῃ Βελγίου κ. Ἀθηναγόρᾳ διερμηνεύων τά αἰσθήματα ὀδύνης καί ἀποτροπιασμοῦ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου καί τῶν ὑπ΄αὐτό ἁπανταχοῦ πιστῶν.

Μόλις εκδόθηκε: π. Διονυσίου Λυκογιάννη, "Ο Ναός του Αγίου Διονυσίου στην πόλη της Ζακύνθου"


Μόλις κυκλοφορήθηκε από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος η μεταπτυχιακή εργασία του Αρχιμανδρίτου Διονυσίου Λυκογιάννη, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Τιτλοφορείται "Ο Ναός του Αγίου Διονυσίου στην πόλη της Ζακύνθου" κι έρχεται να προστεθεί ευοίωνα στην μακρά και πολύτιμη επιστημονική Γραμματεία του μικρού-μεγάλου τόπου μας! 

Συγχαίρουμε εγκαρδίως τον πονήσαντα και του ευχόμαστε να βρίσκεται πάντα σε ανοδική πορεία!

Έως ότου οι αναγνώστες μας πάρουν στα χέρια τους την εν λόγω έκδοση, μπορούν να παρακολουθήσουν τον ίδιο τον π. Λυκογιάννη να παρουσιάζει τον κόπο του σε μια παλαιότερη σύναξη (19.1.2014) του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου Μπανάτου "Αληθώς"!
π. Π. Κ.