e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Χωρίς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών η 300ετηρίδα της Μετακομιδής του Αγίου Διονυσίου


Κείμενο π. Π. Καποδίστριας 

Καθώς επίκειται η θερινή τριήμερη εορτή του Αγίου Διονυσίου, Προστάτου Αγίου της Ζακύνθου, μάλιστα δε φέτος, 300 χρόνια από την Μετακομιδή του σεπτού Σκηνώματος Του από τα Στροφάδια στη Ζάκυνθο, η Ζάκυνθος προς τούτο φιλοξενεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο Β΄ και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα παραστεί και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄, αλλά τούτο δεν υφίσταται πλέον, διότι εσχάτως ο ίδιος ειδοποίησε την Μητρόπολη Ζακύνθου ότι ΔΕΝ θα καταφέρει να βρίσκεται στο νησί μας, όπως σχεδίαζε. Τούτο αναφέρεται επισήμως εδώ, διότι τα διάφορα Μ.Μ.Ε. συνεχίζουν να αναμεταδίδουν ότι θα παραστεί, δημιουργώντας έτσι ή αναπαράγοντας μιαν είδηση άνευ περιεχομένου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τρεις υψηλούς Επισκέπτες, ήτοι Πατριάρχη, Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα τιμήσει η Ιερά Μητρόπολις με την απονομή σε αυτούς -τιμής ένεκεν- του Ανωτάτου Παρασήμου του Αγίου Διονυσίου. Οι δύο πρώτοι θα τιμηθούν κατά το πέρας του επίσημου Πατριαρχικού Εσπερινού (23.8.2017), τον δε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά την Πατριαρχική Λειτουργία της 24ης τρ. μ., στο Αρχονταρίκι της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: