e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Με Εσπερινή Προηγιασμένη Λειτουργία μνημόνευσε τα 20 χρόνια Αρχιερατείας του ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας, στο Αμμάν της Ιορδανίας


Απόψε, 21 Φεβρουαρίου 2018 (7/2 με το ιουλιανό ημερολόγιο), στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου, στο Αμμάν της Ιορδανίας, τελέστηκε Εσπερινή Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, προεξάρχοντος του οικείου Μητροπολίτου Σεβ. Φιλαδελφείας κ. Βενεδίκτου. 
     Εν πληθούση Εκκλησία και δη νεολαιών ο Σεβ. κ. Βενέδικτος, αφού μετέφερε ευχές και ευλογίες του Μακ. Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου Γ΄, ομίλησε για την αξία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην πνευματική ολοκληρία ενός εκάστου των πιστών και θυμήθηκε ότι αύριο (22/2) συμπληρώνει εικοσαετία από την ημέρα που ανήλθε στον τρίτο βαθμό της ιεροσύνης, αυτόν του Επισκόπου. 
     Μετά την απόλυση ο σεμνοπρεπώς εορταζόμενος Μητροπολίτης με τους εκκλησιασθέντες κατέβηκαν στην αίθουσα του Ναού, όπου υπήρξε σχετικό κέρασμα, ο δε π. Αβραάμ, εκ των Εφημερίων του Μητροπολιτικού Ναού, ομίλησε αρμοδίως.
































Δεν υπάρχουν σχόλια: