e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Τον όσιο Ιάκωβο τον εν Ευβοία τιμάμε αύριο στο Μπανάτο της Ζακύνθου


Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, από απόψε και αύριο, Κυριακή των Αγίων Πάντων (3.6.2018), ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα βρίσκεται στις Ροβιές Ευβοίας, για την επίσημη ανακήρυξη σε Άγιο του νέου οσίου Ιακώβου του Τσαλίκη, διατελέσαντος Ηγουμένου της εκεί Μονής του Οσίου Δαβίδ. 

Έτσι κι εμείς, εδώ στην Ενορίας μας, εν Βανάτω της Ζακύνθου και μάλιστα στον Ναό της Παναγούλας μας, αύριο το πρωί, κατά την διάρκεια της θείας Λειτουργίας, θα τιμήσουμε επίσης τον όσιο Ιάκωβο με Αρτοκλασία, έχοντας μάλιστα μεριμνήσει να αγιογραφηθεί εκφραστικό Εικόνισμά Του, το οποίο θα προταθεί για προσκύνημα. 

Το Εικόνισμα ιστορήθηκε από τον αγιογράφο Ανάργυρο Σκαλιώτη, με δωρεές ευσεβών ενοριτών μας, ο δε καλλιτέχνης φρόντισε να μας αποστείλει φωτογραφίες των διαφόρων φάσεων της εργασίας του, οι οποίες δημοσιοποιούνται κατωτέρω:








Δεν υπάρχουν σχόλια: