e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Φωτοστιγμές χαρμονής από το επίσημο γεύμα για την Ενθρόνιση του Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ


Μετά την σημερινή (3.3.2019) Ενθρόνιση του Σεβ. Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ, του Ζακυνθίου, στην έδρα του, από τον Μακ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄, η Ελληνική Κοινότητα της Αδδίς Αμπάμπα, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Δημήτριο Συκά, παρέθεσε επίσημο Γεύμα προς τιμήν του Αλεξανδρινού Προκαθημένου, των φιλοξενουμένων Ιεραρχών και των Επισκεπτών της ιστορικής ημέρας για την Ομογένεια και την Ορθοδοξία της τοπικής Μητροπόλεως. 
     Στο πλαίσιο του Γεύματος στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ομογένειας, παρουσιάστηκε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από μαθητές των Ελληνικών Σχολείων, τα οποία απέδωσαν κυρίως δημοτικά τραγούδια της μητροπολιτικής Ελλάδας. 
     Ο πατριάρχης, στην πρόποσή του, αναφέρθηκε με πατρικούς και θερμούς λόγους στις αγαστές σχέσεις Ελλάδας και Αιγύπτου, ευχήθηκε μάλιστα στον νεοενθρονισθέντα Μητροπολίτη έτη πολλά και αγλαόκαρπα. Το αυτό ευχήθηκαν στον Σεβ. κ. Δανιήλ και όλοι οι παρακαθήσαντες στην εόρτια τράπεζα.
     Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι ο Σεβ. Δωδώνης απέδωσε το απολυτίκιο του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω, κατά το ζακύνθιο μουσικό ύφος, ο Σεβ. Ζάμπιας μελοποιημένο Σολωμό, ο δε Ιεροψάλτης κ. Νικόλαος Καραβιώτης τραγούδησε δημοτικά τραγούδια.
[Φωτο-ανταπόκριση: π. Σεραφείμ Κονίδης]










































Δεν υπάρχουν σχόλια: