e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Ε΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Έξι Μαρμάρων Υψωμαθείων

O Επίσκοπος Αβύδου Κύριλλος μίλησε για το Ουκρανικό ζήτημα και την παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου






Στο κανονικό δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου να παρέμβει προκειμένου να αποκαταστήσει την ενότητα της Εκκλησίας στην Ουκρανία αναφέρθηκε ο Επίσκοπος Αβύδου Κύριλλος, σε σύντομη ομιλία που πραγματοποίησε χθες, Κυριακή, 7 Απριλίου, στην Κοινοτική Αίθουσα του Ι.Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Έξι Μαρμάρων, μετά την χοροστασία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου κατά τον Κατανυκτικό Εσπερινό.

Ο Παναγιώτατος, αφού συνεχάρη τον Μητροπολίτη Σηλυβρίας Μάξιμο, Επόπτη της Περιφερείας των Υψωμαθείων, και τα μέλη της Επιτροπής του Ι.Ναού για το έργο που επιτελούν, παρουσίασε στους παριστάμενους πιστούς τον Επίσκοπο Αβύδου, τον οποίο χαρακτήρισε λίαν αγαπητό Ιεράρχη της Μητρός Εκκλησίας και διακεκριμένο Πανεπιστημιακό Καθηγητή, συγγραφέα πλήθους μελετών με πιο πρόσφατη εκείνη που αφορά στο Ουκρανικό ζήτημα, υπό τον τίτλο «Ο Θρόνος της Κωνσταντινουπόλεως στο Πηδάλιο και το Πατριαρχείο Μόσχας» (εκδ. Ι.Θεολογικής Σχολής Χάλκης). 

Στην ομιλία του ο Επίσκοπος Αβύδου, αναφερόμενος στο ουκρανικό, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη σε μία Εκκλησία η οποία υπέφερε, ενώ, πρόσθεσε, ότι παράλληλα υποστηρίχθηκαν «τα προνόμια και τα δίκαια του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τα οποία δεν μπορεί κανείς να τα αγνοεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: