e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Εόρτιος Εσπερινός για το Γενέθλιο του Προδρόμου στην Ενορία Καλαμακίου Ζακύνθου


Δειλινό Κυριακής, 23ης Ιουνίου 2019, στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, του χωριού Καλαμάκι Ζακύνθου. 
     Σύμφωνα με το πρόγραμμα, εψάλη ο εόρτιος Εσπερινός για το αυριανό Γενέθλιο του Προδρόμου, στον οποίον έλαβε μέρος ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ομιλήσας επίκαιρα για τον τιμώμενο Προφήτη, Πρόδρομο και Βαπτιστή του Χριστού, Ιωάννη τον ηρωικό. 
     Ο Εφημέριος της Ενορίας Καλαμακίου π. Παναγιώτης Φωτεινόπουλος είχε άψογα ευπρεπίσει και στολίσει τον Ναό, ο δε Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού "Μούσες" ετοίμασε και προεσέφερε σε όλους τη γνωστή "ρηγανάδα", δηλαδή: μαύρο ζυμωτό ψωμί, με ντομάτα, τυρί και ρήγανη.
     Έξω από τον Ναό υπήρχαν τα παραδοσιακά γλυκίσματα των ζακυνθινών πανηγυριών: παστέλια και φ(ρ)υτούρες, ενώ καίγονταν τα καθιερωμένα πυροτεχνήματα.











































Δεν υπάρχουν σχόλια: