e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Έτοιμοι για να τιμήσουμε αύριο (14.7.2019) τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη


Αύριο Κυριακή, 14 Ιουλίου 2019, μεθεορτάζουμε στον Ναό της Φανερωμένης εν Βανάτω της Ζακύνθου την ιερή μνήμη του νέου Οσίου της Εκκλησίας μας Παϊσίου του Αγιορείτου. 

Σημειωτέον, από τετραετίας έχει αγιογραφηθεί εκφραστικό Εικόνισμα του τιμωμένου Οσίου, δέηση της Εκκλησιαστικής Συμβούλου κ. Ντενίκας Κοντονή, κόποις του Μαρουσιώτη αγιογράφου κ. Αναργύρου Σκαλιώτη. 

Στο πλαίσιο της αυριανής θείας Λειτουργίας θα γίνει ευλογία των Κολλύβων (προσφορά Ιωάννου ιερέως Ρένεση, σε ανάμνηση της ευλογημένης διακονίας του στην Ενορία μας), η καθιερωμένη Αρτοκλασία και Ομιλία περί της θεοτερπούς ζωής και πολιτείας του Αθωνίτου Οσίου από τον εκπαιδευτικό και Μάστερ Θεολογίας κ. Σταμάτιο Ζούλα. 

Όσοι από τους αναγνώστες μας επιθυμούν να συμμετάσχουν, είναι καλοδεχούμενοι!




Δεν υπάρχουν σχόλια: