e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Όμιλος προσκυνητών, ο Μητροπολίτης Τρίκκης και ο Επίσκοπος Δέρβης στο Φανάρι




Όμιλος προσκυνητών, κληρικών και λαϊκών, από την Ι. Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, με επί κεφαλής τον Ποιμενάρχη τους Μητροπολίτη Χρυσόστομο, επισκέφθηκαν σήμερα, Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και έγιναν δεκτοί από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο Παναγιώτατος τους καλωσόρισε με θερμούς λόγους και αναφέρθηκε στην οικουμενική διακονία της Μητρός Εκκλησίας. Ακολούθως παρότρυνε τον παριστάμενο Επίσκοπο Δέρβης Ιεζεκιήλ, εκ της Ι. Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, να μιλήσει στους προσκυνητές για το έργο και τη προσφορά της τοπικής Εκκλησίας στην Αυστραλία, στην οποία διακονεί από τη δεκαετία του ’60, μετά την αποφοίτησή του από την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Φώτο: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο




Δεν υπάρχουν σχόλια: