e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Χριστουγεννιάτικες σκέψεις

[Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση δημοσιεύουμε ένα θεολογικό σχόλιο που ετοίμασε με πολλή ταπείνωση και μας εμπιστεύτηκε ο π. Ιωάννης Ρένεσης, Εφημέριος Φαγιά και Δράκα Ζακύνθου! Παρότι μη θεολόγος με περγαμηνές ο ίδιος, αποδεικνύει ότι ο εμπειρικός θεολόγος είναι εκείνος που εντέλει κρούει την πύλη του Θεού, κάτι που μπορεί να μην κατορθώσουμε οι πτυχιούχοι των πανεπιστημίων!!! Εύγε παπαΓιάννη! Πάντα μπροστά και ψηλά!!!
π. Π. Κ.]


Προεόρτιο σχόλιο του π. Ιωάννη Ρένεση

Βρισκόμαστε ήδη προ πυλών της Μεγάλης εορτής της Ορθοδοξίας. Τη μητρόπολη των εορτών, το δεύτερο Πάσχα των Χριστιανών, κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο.

Ο Απόστολος Παύλος στην προς Γαλάτας επιστολή γράφει: "όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου εξαπέστειλε ο Θεός τον Υιόν Αυτού". Ο Χριστός έρχεται, έρχεται να συναντήσει τον άνθρωπο για να ζήσει ο άνθρωπος, έρχεται να καταργήσει το θάνατο για να γίνει ο άνθρωπος αθάνατος. Το ερώτημα που γεννάται  αγαπητοί μου είναι πόσο προετοιμασμένοι είμαστε να Τον υποδεχτούμε, να Τον φιλοξενήσουμε, να Τον γευτούμε. Πόσο καθαρή έχουμε τη καρδιά μας ώστε να γίνει φάτνη να γεννηθεί μέσα μας και να αναγεννηθούμε και εμείς.

Εύχομαι και προσεύχομαι να βρει ανοικτή την πόρτα της καρδιάς μας  να αναπαυθεί και να ζήσουμε αυτή τη χαρά και το Θείο Δώρο. Ας Τον προσκυνήσουμε μαζί με τους Μάγους και ας Τον δοξάσουμε με τους Αγγέλους!

Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: