e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Αρχιερατική Λειτουργία στο Κίεβο για τους εκεί ομογενείς Έλληνες


Σήμερα το πρωί, 4 Φεβρουαρίου 2020, στη Μονή του Αγίου Θεοδοσίου Κιέβου, έγινε Αρχιερατική λειτουργία για τους Έλληνες που διαβιούν στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας. 
     Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προέστη ο Θεοφ. Επίσκοπος Ολβίας κ. Επιφάνιος. Εκ μέρους της Αντιπροσωπείας εκ Φαναρίου παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος και ο Πανοσ. Διάκονος Γρηγόριος Φραγκάκης, Υπογραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ο οποίος μάλιστα διακόνησε κατά την θεία Λειτουργία. Μεταξύ των λειτουργών ήταν ο Καθηγούμενος της Μονής Παντοκράτορος Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ, ενώ έψαλε ο Ιερομόναχος Νικήτας Παντοκρατορινός. 
     Παρέστη ο πρέσβης της Ελλάδος στο Κίεβο κ. Βασίλειος Μπορνόβας και στελέχη της πρεσβείας, καθώς και μέλη της Ομογένειας του Κιέβου.



























Δεν υπάρχουν σχόλια: