e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

«Η τιμή της Θεοτόκου στην Κύπρο». Ε΄ Διεθνές Συνέδριο Κυπριακής Αγιολογίας (12-16.2.2020)


Δημοσιεύουμε ακολούθως το τελευταίο τεύχος (32ο) της περιοδικής έκδοσης της Ι. Μητροπόλεως «Πνευματική Διακονία», το οποίο αποτελεί μια ειδική έκδοση, με την ευκαιρία του Ε΄ Διεθνούς Συνεδρίου Κυπριακής Αγιολογίας με γενικό θέμα «Η τιμή της Θεοτόκου στην Κύπρο», που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου από την Τετάρτη, 12 μέχρι την Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020. 

Κατά την πανηγυρική λήξη του Συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε συνοδικό συλλείτουργο προϊσταμένου του Μακ. Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου. Ακολούθησε τιμητική εκδήλωση επί τη συμπληρώσει 60 ετών εκκλησιαστικής διακονίας του Παν. Μητροπολίτου Κωνσταντίς κ. Βασιλείου. 

Στην αρχή του τεύχους δημοσιεύονται επίσης δύο επίκαιρα κείμενα του Πανιερωτάτου • το πρώτο με τίτλο «Συνεχής Μεγάλη Παρασκευή-Ευχαριστιακή Νηστεία» αποτελεί μία θεολογική προσέγγιση και ερμηνεία της πνευματικής διάστασης της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ το δεύτερο με τίτλο• «Πάσχα και Θεία Ευχαριστία. Η νέα “Έξοδος” εν Χριστώ Ιησού τω Κυρίω ημών» είναι Λόγος Kατηχήσεως για το Άγιο Πάσχα του 2020, το οποίο εορτάσθηκε υπό τις ειδικές συνθήκες που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας.
ΙΔΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ:



Δεν υπάρχουν σχόλια: