e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Φωτοθήκη από την εορτή της Πεντηκοστής 2020 στο Οικουμενικό Πατριαρχείο


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας για την εορτή της Πεντηκοστής, σήμερα, 7 Ιουνίου 2020, στον Πατριαρχικό Ναό, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Ικονίου κ. Θεολήπτου και Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Παναγιώτατος προέστη της Ακολουθίας του Εσπερινού του Αγίου Πνεύματος, κατά την οποία ανέγνωσε και τις ευχές της Γονυκλισίας.

Εκκλησιάστηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μύρων κ.Χρυσόστομος, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος, Επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Πόλη, η Ευγεν. κυρία Γεωργία Σουλτανοπούλου, Γενική Πρόξενος της Ελλάδος, καθώς και μικρός αριθμός πιστών, τηρουμένων των προληπτικών μέτρων προστασίας, λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού.

Την παραμονή της εορτής, το απόγευμα, ο Παναγιώτατος χοροστάτησε κατά τον Μ.Εσπερινό.
____________

Φωτο: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο. ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ:



































Δεν υπάρχουν σχόλια: