e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Δώρο ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ


Γράφει ο π. Π. Καποδίστριας

Ένα καλαίσθητο και συλλεκτικό βιβλίο 96 σελίδων προσέφερε δωρεάν την περασμένη Κυριακή (12.7.2020) η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στους αναγνώστες της, το οποίο αφορούσε στο μνημειώδες θαύμα του Ναού της του Θεού Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως, ευκαιρίας δοθείσης από την μετατροπή του από μουσείο σε τζαμί. 

Το ανά χείρας βιβλίο φέρει τον τίτλο "ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς" (εκδ. Ιούλιος 2020) και με Πρόλογο της Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ, περιλαμβάνει ενδιαφέροντα συνοπτικά κείμενα των Γιάννη Ε. Χρυσάφη (σελ. 13-71), Ευαγγέλου Θ. Καραμανέ, Παντελή Μπουκάλα και Ζωής Γοδόση.

Το τομίδιο κοσμούν χαρακτηριστικές ποιοτικές φωτογραφίες από το κορυφαίο κτίσμα και τα έργα τέχνης που θησαυρίζονται εντός του. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: