e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Τρισάγιο στη μνήμη του Άρχοντος Μαΐστορος Ευστρατίου Ζεγκίνη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη


Γραφείο Τύπου Οικουμενικού Πατριαρχείου
Φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας 


H Α. Θ. Παναγιότης, o Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος από χθες, το μεσημέρι, βρίσκεται στην γενέτειρά του Ίμβρο για να εορτάσει το “Πάσχα του καλοκαιριού”, τέλεσε, σήμερα, Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020, Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Ιμβρίου Άρχοντος Μαΐστορος Ευστράτιου Ζεγκίνη, Διευθυντού του Ιστορικού Αρχείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κατά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, και Ομοτ. Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.. 

Το Τρισάγιο στην μνήμη του μακαριστού Ευστράτιου Ζεγκίνη, ο οποίος απεβίωσε χθες το πρωί στην Θεσσαλονίκη, τελέστηκε στον Ι.Ναό της Αγίας Βαρβάρας, στο χωριό του, το Ευλάμπιο, παρουσία συγχωριανών του. Ο Πατριάρχης, ο οποίος συνδεόταν με μακροχρόνια φιλία με τον εκλιπόντα, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και την προσφορά του Ευστράτιου Ζεγκίνη, αλλά και στην ιδιαίτερη αγάπη που έτρεφε για το χωριό του, το Ευλάμπιο. 

Χθες, μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατό του, ο Παναγιώτατος, επικοινώνησε με την οικογένεια του στενού συνεργάτου του, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του και χαρακτηρίζοντας ανεκτίμητη την προσφορά του αείμνηστου Ευστράτιου Ζεγκίνη προς την Μητέρα Εκκλησία, αλλά και προς τον ακαδημαϊκό κόσμο. 
Στην εξόδιο Ακολουθία του εκλιπόντος, που πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι, στο Κοιμητήριο της Αναστάσεως του Κυρίου Θεσσαλονίκης, τον Οικουμενικό Πατριάρχη εκπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. 
Νωρίτερα, σήμερα, ο Παναγιώτατος, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο, επισκέφθηκε εθιμοτυπικώς το νέο Έπαρχο της Ίμβρου, Εντιμ. κ. Serhat Dogan. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: