e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Διάφορα λειτουργικά της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού 2020 στη Βίνιτσα της Ουκρανίας


Το πρωί της Κυριακής, 27ης Σεπτεμβρίου 2020, εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (14/9) με το ιουλιανό ημερολόγιο, έγινε στον Καθεδρικό Ναό της Θείας Μεταμορφώσεως της πόλης Βίνιτσα της Ουκρανίας, κατ' αρχήν Ιερατική θ. Λειτουργία και ακολούθως Αρχιερατική θ. Λειτουργία, προεστώτος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Βίνιτσα και Μπαρ κ. Συμεών. 
     Αργότερα, στην εκκλησιαστική Κοινότητα του Αγίου Δημητρίου του Θεσσαλονικέως, στην περιοχή Sokyryntsi της Βίνιτσα, ο Σεβ. κ. Συμεών, εγκαινίασε στον προαύλιο χώρο του Ναού Σταυρικό Μνημείο και τίμησε τους δωρητές κι ευεργέτες.
     Το απόγευμα, στον Καθεδρικό της Βίνιστα χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς τον Τίμιο Σταυρό.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ:

















































































Δεν υπάρχουν σχόλια: