e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Υπόμνημα Αρχιεπισκοπής Αμερικής στον ΟΗΕ για καταδίκη της Τουρκίας για την Αγία Σοφία


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανακοίνωσε σήμερα πως κατέθεσε υπόμνημα προς εμπειρογνώμονες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ώστε να καταστήσουν την Τουρκία υπόλογη για τις σκόπιμες πολιτικές της που σκοπό έχουν να διαγράψουν την πολιτιστική κληρονομιά των Ορθόδοξων Χριστιανών.  

Το υπόμνημα επιπλήττει την πρόσφατη μονομερή απόφαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία –η οποία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO– σε τζαμί.

Σχολιάζοντας το υπόμνημα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος δήλωσε: «Η μετατροπή εκ μέρους της Τουρκίας της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αποτελεί ριζική υπεξαίρεση της Ορθόδοξης Χριστιανικής πολιτιστικής κληρονομιάς των χριστιανικών κοινοτήτων που ζουν στην Τουρκία. Η μεταχείριση και η αλλαγή καθεστώτος σε ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO θα πρέπει να ανησυχεί την διεθνή κοινότητα εν συνόλω».

Μάλιστα, την είδηση της κατάθεση υπομνήματος μετέδωσε και το μεγάλο αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων «Associated Press».

πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια: