e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Νέα εκ του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος

 

(Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021)

  • ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝ. ΓΡΑΦΕΙΟΥ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ

  • ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ -ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ MIC GROUP Κ. ΝΟΤΗ ΜΑΡΤΑΚΗ

Συνάντηση γνωριμίας και περαιτέρω συνεργασίας πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 στις 11.00 π.μ. στα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μεταξύ του Σεβ. Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, Προέδρου της Διοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, και του Επιχειρηματία στον χώρο των μέσων διαδικτυακής επικοινωνίας και προβολής και Ιδιοκτήτου της Εταιρείας ΜΤC GROUP CONSULTING κ. Νότη Μαρτάκη.

H δίωρη και πλέον συνάντηση γνωριμίας και συνεργασίας των Υπηρεσιών των Προσκηνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος με μία καταξιωμένη στην διαδικτυακή αγορά Επιχείρηση έρχεται να εγκαινιάσει την επανέναρξη στις αρχές του νέου έτους 2021 των δράσεων και τη συνέχιση των εργασιών του Συνοδικού Γραφείου, μετά από την δύσκολη, και για τον Θρησκευτικό Τουρισμό, χρονική περίοδο της καραντίνας ( LOCK DOWN) λόγω της πανδημίας από τον covid 19.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν επίσης από πλευράς του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικων Περιηγήσεων ο Αρχιμ. κ. Σπουρίδων Κατραμάδος, Γραμματεύς, και η Ερίτιμος κ. Αγγελική Βαρελά, Μέλος της Διοικούσης Επιτροπής του ως άνω Γραφείου,.

Τον Επιχειρηματία κ. Νότη Μαρτάκη συνόδευσε και ήταν παρών στην συνάντηση και ο συνεργάτης του κ. Γεώργιος Σταγάκης (INTERNET MARKETING), στέλεχος της ποιμαντικής της Νεότητας και Κατήχησης στην Ενορία Αγ. Τριάδος Χολαργού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος συνεπικουρούμενος από τον Πανοσιλογιώτατο Γραμματέα παρουσίασαν εκτενώς στον κ. Ν. Μαρτάκη τις μέχρι σήμερα πολλές και επιτυχείς δράσεις του Συνοδικού Γραφείου που αφορούν: Συνέδρια, Ημερίδες, Διεθνείς Εκθέσεις, οποτικοακουστικό υλικό κλπ, καθώς επίσης και την συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκά και Διεθνή Προγράμματα ψηφιοποίησης και προβολής και αναδείξεως των Ι. Μονών, Ι Προσκυνημάτων και Μνημείων και Εκκλησιών της Πατρίδας μας, εντός και εκτός Αυτής.

Ο Σεβ κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε επίσης και στην τελευταία δράση που αφορά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την συγκέντρωση και καταλογογράφηση όλων των εκκλησιαστικών και μοναστηριακών προϊόντων, καθώς επίσης και τις νέες προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο Συνοδικό Γραφείο από Φορείς και Υψηλούς Παράγοντες της Ελληνικής Κοινωνίας (ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥΣ) για τη συνέχιση της πραγματοποιήσεως Συνεδρίων Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.

Από την πλευρά του τόσο ο κ. Νότης Μαρτάκης όσο και ο συνεργάτης του κ. Γεώργιος Σταγάκης παρουσίασαν το έργο της Επιχειρήσεως των και ανέλυσαν τις σκέψεις τους για την δυνατότητα άμεσης συνεργασίας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος με αυτή, μία συνεργασία που μπορεί να αποβεί πολύ χρήσιμη και πολύτιμη ως προς τους στόχους και σκοπούς της Συνοδικής αυτής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, τόσο σε επίπεδο Εθνικό, όσο και σε Διεθνές.

Μετά από την ανταλλαγή σκέψεων και εκτενούς συζητήσεως αποφασίστηκε ο Γραμματεύς π. Σπυρίδων Κατραμάδος και ο Αξιότιμος κ. Γεώργιος Σταγάκης να επεξεργαστούν στο άμεσα χρονικό διάστημα και να καταθέσουν στην Διοικούσα Επιτροπή του Συνοδικού Γραφείου τις προτάσεις τους για την πιθανότητα της ενάρξεως μίας κοινής συνεργασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: