e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Στη Φανερωμένη Μπανάτου, κεκλεισμένων των θυρών, θα τιμηθεί η Υπαπαντή του Κυρίου


Αύριο, 2 Φεβρουαρίου 2021, η Ορθόδοξη Εκκλησία μας πανηγυρίζει την πανεύφημη δεσποτικο-θεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου. Έτσι, λοιπόν, ως Ενορία κι εμείς, εδώ στο Μπανάτο Ζακύνθου, θα τιμήσουμε την Εορτή στον στοργικό Ναό της Φανερωμένης μας, με Όρθρο και Θεία Λειτουργία. 

Μόνο που δεν θα μπορέσουν να εκκλησιασθούν οι βουλόμενοι πιστοί, δεδομένου ότι από σήμερα η Ζάκυνθος εισήλθε στο "κόκκινο", δηλαδή σε κατάσταση αυξημένου κινδύνου εξαιτίας ξαφνικής έξαρσης του θανατηφόρου Κορονοϊού, που ταλαιπωρεί ολόκληρο χρόνο την οικουμένη.

Έτσι, για να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν τρόπον τινά, η κεκλεισμένων των θυρών Ευχαριστιακή Σύναξή μας θα μεταδοθεί μέσω του καναλιού της Ενορίας στο YouTube. Εσείς θα βρείτε τον σχετικό σύνδεσμο αύριο το πρωί, είτε εδώ στο "Νυχθημερόν", είτε στη σελίδα μας στο facebook.

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟΝ
Ἦχος α'.
Χαῖρε κεχαριτωμένη Θεοτόκε Παρθένε· ἐκ σοῦ γὰρ ἀνέτειλεν ὁ Ἥλιος τῆς δικαιοσύνης, Χριστὸς ὁ Θεὸς ἡμῶν, φωτίζων τοὺς ἐν σκότει. Εὐφραίνου καὶ σὺ Πρεσβύτα δίκαιε, δεξάμενος ἐν ἀγκάλαις τὸν ἐλευθερωτὴν τῶν ψυχῶν ἡμῶν, χαριζόμενον ἡμῖν καὶ τὴν Ἀνάστασιν.






Δεν υπάρχουν σχόλια: