e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Ο Γέρων Χαλκηδόνος λειτουργός στη Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους

Κείμενο – Φωτογραφίες: Κώστας Τζιβανίδης / Άγιον Όρος

Με τη δέουσα Αγιορείτικη τάξη και κατάνυξη τελέστηκε το πρωί της Κυριακής (1-8-2021) στο Καθολικό της Ι. Μ. Παντοκράτορος αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.

Ο Σεβασμιώτατος, πλαισιωμένος από τους Καθηγουμένους της Ι. Μ. Ξενοφώντος Γέροντα Αλέξιο και της οικείας Ι.Μ. Παντοκράτορος Γέροντα Γαβριήλ, πλήθος ιερομονάχων, κελιωτών και προσκυνητών, τέλεσε την εις πρεσβύτερο χειροτονία του ιεροδιακόνου π. Νικοδήμου.

Εκκλησιάσθηκαν ο Υποδιοικητής του Αγίου Όρους κ. Άριστος Κασμιρογλου, ο Άρχων της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Ανέστης Αρνόπουλος οι Δικηγόροι Αθηνών κ. Σάκης Κεχαγιόγλου και Ηλίας Γιαννόπουλος, ο αντιεισαγγελέας της Eurojust κ. Παπαθανασίου, ο καθηγητής Ιατριδικαστικής στο ΑΠΘ κ. Χατζηνικολάου, εκπρόσωποι της Αστυνομικής, Λιμενικής και Πυροσβεστικής Αρχής του Άθωνα. 

Ακολούθησε Τράπεζα και κέρασμα στο Αρχονταρίκι.

Ο Γέρων Αλέξιος, Καθηγούμενος της Ι.Μ. Ξενοφώντος, στην προσφώνηση του ευχαρίστησε εγκάρδια τον Μητροπολίτη Χαλκηδόνος για την παρουσία του και την αγάπη του για το Άγιον Όρος.

Στην αντιφώνηση του ο Σεβασμιώτατος μετέφερε την Πατριαρχική ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και ευχήθηκε σε όλους υγεία, υπομονή, πορεία χωρίς τις μάσκες της υποκρισίας στις ζωές μας.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανασίου Μαρτίνου μετέφερε ο Υποδιοικητής της Αθωνικής Πολιτείας κ. Άριστος Κασμιρογλου, μιλώντας με θερμά λόγια για τον Σεβ. Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.

Το απόγευμα ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος θα μεταβεί στην Σκήτη του Προφήτη Ηλιού, όπου θα προεξαρχει της Αγρυπνίας για τη μνήμη του Προφήτη Ηλιού του Θεσβίτου και της εγκατάστασης του νέου Δικαίου π. Φιλήμονα.



















Δεν υπάρχουν σχόλια: