e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Αγρυπνία για την Κοίμηση της Θεοτόκου στην καθέδρα της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας [video-photos]

Στις 28 Αυγούστου 2021, ο ορθόδοξος κόσμος, που ακολουθεί το ιουλιανό ημερολόγιο, γιορτάζει την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Την παραμονή, 27 Αυγούστου 2021, ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάάσης Ουκρανίας Επιφάνιος χοροστάτησε στην Ολονύκτια Αγρυπνία στον Καθεδρικό Ναό της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας- του Αγίου Μιχαήλ με τους Χρυσούς Τρούλους.

Ο Μακαριώτατος επικουρήθηκε από τον Μητροπολίτη Συμφερούπολης και Κριμαίας Κλήμεντα, τον Αρχιεπίσκοπο Βισχόροντ Αγάπιο, τους αδελφούς της Μονής των Χρυσών Τρούλων και τον προσκεκλημένο κλήρο.

Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της αγρυπνίας ήταν η λιτάνευση και η εναπόθεση στη μέση του ναού, διακοσμημένου με λουλούδια, του Επιταφίου της Μητέρας του Θεού, όπου εψάλησαν τα Εγκώμια: «Σε δοξάζουμε, Αμόλυντε, Μητέρα του Χριστού Θεού μας, και δοξάζουμε την Κοίμησή σου».

Αύριο, 28 Αυγούστου, στις 9:00, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Pirogoshcha) στο Κίεβο.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:


























Δεν υπάρχουν σχόλια: