e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Θύμα Covid-19 ο Χαράλαμπος Στεργιούλης, συνεργάτης Μητροπόλεως Λαρίσης

Ο αγαπητός συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και του περιοδικού «ΑΧΙΛΛΙΟΥ ΠΟΛΙΣ» Χαράλαμπος Στεργιούλης εκοιμήθη την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021, σε ηλικία 51 ετών, ύστερα από δοκιμασία της υγείας του λόγω του κορωνοϊού. Αφήνει πίσω του την σύζυγό του Βάσω και τα δύο παιδιά τους. Ακολούθησε στην οδό της βασιλείας του Θεού τους αειμνήστους γονείς του Βασίλειο και Ευδοξία, που έφυγαν από την ίδια ασθένεια δύο ημέρες πριν.

Ο Μπάμπης, όπως τον γνωρίζαμε, ήταν ένας δημιουργικός άνθρωπος. Διδάκτωρ Φιλολογίας του ΑΠΘ, μελετητής της βυζαντινής πατερικής και χριστιανικής γραμματείας, συγγραφέας, εκπαιδευτικός, οικογενειάρχης, άνθρωπος πιστός, αγωνίστηκε στην ζωή του να υπηρετήσει την πίστη στον Χριστό και την επιστήμη της φιλολογίας. Στενός συνεργάτης του μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης κυρού Ιγνατίου, οργανωτής των αγιολογικών ημερίδων για την ιστορία της τοπικής Εκκλησίας, δεινός ερευνητής, επιμελητής εκδόσεων, άνθρωπος με όρεξη για ζωή αφήνει πίσω του ευκρινές στίγμα στην λαρισαϊκή κοινωνία και στην επιστημονική κοινότητα. Ανταποκρίθηκε και στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιερωνύμου να συνεχίσει να προσφέρει κατά τα χαρίσματά του, διετέλεσε συνεργάτης του περιοδικού «Αχιλλίου Πόλις» από το πρώτο τεύχος του, με εξαιρετικές παρουσιάσεις και στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής». Θα λείψει από όλους μας.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του και ας δίδει ο Θεός παρηγοριά στην σύζυγό του και στα παιδιά του. 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου

Δεν υπάρχουν σχόλια: