e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

O Αρχιμ. Τύχων Σταυρονικητιανός για τον πειρασμό της απόσχισης και τον κίνδυνο της πλάνης [video]


Η Εκκλησία μέσα στους αιώνες ακολουθεί μια πορεία, βασισμένη στην παράδοση, η οποία ξεκινάει με τους Αποστόλους του Χριστού και το κήρυγμά Του. Δύο χιλιετίες αργότερα, η Εκκλησία ακολουθεί την ίδια ακριβώς πορεία, παρά τους κινδύνους που έχει αντιμετωπίσει μπροστά στις διάφορες αιρέσεις και αποκλίσεις από την Ορθοδοξία, με τους μεγάλους Πατέρες της να στέκονται στέρεοι μπροστά στον κίνδυνο αυτό, αποτελώντας "λαμπάδες" μέσα στο σκοτάδι των δυσκολιών.

Σήμερα ερχόμαστε αντιμέτωποι με το ίδιο πρόβλημα, αυτό της απόσχισης, της απόκλισης από τον λόγο της Εκκλησίας, των Αποστόλων του Χριστού. Είμαστε μέλη της κοινωνίας του Θεού, του Σώματος της Εκκλησίας και σαν σώμα για να είναι υγιές πρέπει όλα τα μέλη να λειτουργούν μαζί για το καλό του συνόλου, υπακούοντας και υποστηρίζοντας την ενότητα του σώματος, της «μιας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας.
Τον αρχιμ. Τύχωνα, Ηγούμενο της Ι.Μ. Σταυρονικήτα Αγίου Όρους, ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: