e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Δωρεά Καραμανλίδικου Ευαγγελίου στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Ένα Ευαγγέλιο του 19ου αιώνος, γραμμένο στα καραμανλίδικα για τις ανάγκες των τουρκόφωνων ελληνορθοδόξων πληθυσμών της Μικράς Ασίας, οικογενειακό κειμήλιο της οικογένειας Καλοκάρδη, προσέφερε την Παρασκευή, 29η Οκτωβρίου 2021, ο κ. Γεώργιος Καλοκάρδης στον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό, για τον εμπλουτισμό της ιστορικής Βιβλιοθήκης της Σχολής.
    Η Θεολογική Σχολή εκφράζει δημοσίως τις ευχαριστίες της στην οικογένεια Καλοκάρδη για την πολύτιμη αυτή δωρεά και εύχεται για την ανάπαυση των προγόνων αυτής και όλων των ορθοδόξων πληθυσμών των αλησμόνητων πατρίδων της Μικράς Ασίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια: