e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

2003. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στα Μύρα της Λυκίας για την μνήμη του Αγίου Νικολάου [video αρχείου]

Τον Δεκέμβριο του 2003 ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μετέβη στα Μύρα της Λυκίας, για να ηγηθεί στις εορταστικές λειτουργικές - λατρευτικές τελετές επί τη ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός Νικολάου, αρχιεπισκόπου Μύρων του θαυματουργού και μάλιστα στον εκεί περιώνυμο Ναό του Αγίου. 
    Ο εν λόγω Ναός είναι βασιλική μετά τρούλου, της Μέσης Βυζαντινής περιόδου, και κτίστηκε το 520 μ.Χ. πάνω στα ερείπια παλαιότερου πρωτοχριστιανικού ναού, στον οποίο λειτουργούσε ο Άγιος Νικόλαος ως επίσκοπος Μύρων, τον 4ο αιώνα μ.Χ.. Θεωρείται από τους ειδικούς ως το τρίτο σε σπουδαιότητα βυζαντινό κτίσμα της Ανατολίας.  
    Εκεί, το 2003, βρέθηκαν -στο πλαίσιο προσκυνηματικής περιηγήσεως- εκδρομείς από την Ρόδο, ο δε Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Πόκκιας, υπεύθυνος του τηλεοπτικού καναλιού ΘΑΡΡΙ, αποτύπωσε με τον φακό της τηλεόρασης τα συγκινητικά γεγονότα της ποιμαντικής αυτής επίσκεψης του Πατριάρχη του πολύπαθου Γένους μας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:





Δεν υπάρχουν σχόλια: