e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Εύβοια: Θλίψη και οδύνη στην κηδεία του π. Νικολάου Βερνέζη, θύματος Covid-19 [video]


Σοκαρισμένη παραμένει η Εύβοια από τον θάνατο του 43χρονου ιερέα π. Νικολάου Βερνέζη, που έχασε την μάχη με τον κορoνοϊό, καθώς δεν είχε εμβολιαστεί αφήνοντας πίσω του πέντε παιδιά. Συντετριμμένες, η πρεσβυτέρα μητέρα και η αδελφή του, η πρεσβυτέρα σύζυγος και τα ορφανά του π. Νικολάου, που έφυγε χτυπημένος από τον κορoνοϊό, δεν μπορούν να πιστέψουν ότι αποχαιρετούν τον άνθρωπό τους. Άφησε πίσω του πέντε μικρά παιδιά και τη σύζυγό του απαρηγόρητη. Η απόφασή του να μην σπεύσει να εμβολιαστεί, του στοίχισε τη ζωή.

«Θα το ξεπεράσω…»
Το τελευταίο μήνυμα που του έστειλε από την εντατική του νοσοκομείου «Αττικόν», όπου νοσηλευόταν ο ιερέας, μετέφερε εκφωνώντας τον επικήδειο λόγο του ο μητροπολίτης Χαλκίδας Χρυσόστομος: "Μου έστειλε το τελευταίο μήνυμα στο οποίο μου έγραφε: «Εντός ολίγου θα διασωληνωθώ. Σας αγαπώ όλους. Πιστεύω ότι θα το ξεπεράσω»".

Δυστυχώς, η μάχη ήταν άνιση. Ήταν απροστάτευτος και ευάλωτος στο φονικό ιό.

Μαχητής στις φλόγες
Στις καταστροφικές φωτιές του Αυγούστου ο ιερέας έδωσε σκληρή μάχη, μαζί με τους πυροσβέστες της βόρειας Εύβοιας αλλά και με όσους ήρθαν να βοηθήσουν τους κατοίκους από την Πολωνία και τη Ρουμανία. Ο ιερέας είχε τότε ριχτεί στις φλόγες με τέτοιον ηρωισμό, που οι πυροσβέστες από το εξωτερικό ζήτησαν να είναι εκείνος που θα ευλογήσει τη δύναμή τους πριν από το ταξίδι της επιστροφής στη χώρα τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια: