e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής έφθασε στη Μονή Βατοπαιδίου

 
Γύρω στις 5 μετά μεσημβρία η Βατοπαιδινή αδελφότητα υποδέχθηκε με τρόπο πανηγυρικό τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρο συνοδευόμενο από άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στελέχη και κληρικούς της αρχιεπισκοπής Αμερικής. Στην υποδοχή παρέστη και ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος. 
    Κατά την προσφώνησή του ο Καθηγούμενος της Μονής Γέροντας Εφραίμ τόνισε την σημασία του Αγίου Όρους, το οποίο όπως το χαρακτήρισε είναι το στολίδι του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Μητρός Εκκλησίας. Χαιρέτισε την ανάδειξή του σε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και τον διαβεβαίωσε για τις προσευχές των μοναχών για τον ίδιο και το έργο του. Αναφέρθηκε στην αγάπη του Σεβασμιωτάτου και την εκτίμησή του για τον Μοναχισμό και το Άγιον Όρος, και γενικά για την συμβολή του στα δρώμενα της Εκκλησίας και μάλιστα στα δύσκολα δεδομένα του τόπου όπου τον έταξε η θεία Πρόνοια.
    Στην αντιφώνησή του ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στον σκοπό της επισκέψεώς του στο Άγιον Όρος, την οποία θεώρησε απαραίτητη προ της επισκέψεώς του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο εν όψει των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την σύσταση της αρχιεπισκοπής Αμερικής. Αναφέρθηκε στην συμβολή του Αγίου Όρους για την δημιουργία μοναχισμού στην Αρχιεπισκοπή του, ιδιαίτερα διά του αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστού και των πνευματικών εκγόνων του που συνέβαλαν προς τούτο.

Πηγή: Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου









Δεν υπάρχουν σχόλια: