e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Αρχιερατική Λειτουργία στην Αθήνα για τα Ονομαστήρια του Αλεξανδρινού Προκαθημένου [photos]


Σήμερα το πρωί, 17η Φεβρουαρίου 2022, στο Μετόχι του Αλεξανδρινού Θρόνου στην Κυψέλη, έλαβε χώραν Αρχιερατική Λειτουργία, προς τιμήν του άγοντος τα ονομαστήριά του, Μακ. Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, προεξάρχοντος του νεοχειροτονηθέντος Σεβ. Μητροπολίτου Κανάγκας κ. Χαρίτωνος. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβ. Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος και Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων (νέος Αρχιγραμματέας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας), διάφοροι Κληρικοί και Οφικίαλοι. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα, εκ μέρους των Οφικιάλων του Αλεξανδρινού Θρόνου προς την Ευγενεστάτη κ. Λάνα Μανδύλα, εξέχουσα Ευεργέτιδα του Πατριαρχείου και των κατά τόπους Μητροπόλεων. 

Η Λάνα Ι. Μανδύλα γεννήθηκε στο Λάγος της Νιγηρίας, όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη και μετά στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραΐτη και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Νομικά στη Βόννη και την Αθήνα. Εργάζεται ως δικηγόρος και νομικός σύμβουλος στις οικογενειακές επιχειρήσεις, ενώ είναι μέλος διοικητικών συμβουλίων, επιχειρήσεων, οργανισμών και ιδρυμάτων. Ασχολείται με την ποίηση και μέχρι σήμερα έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές: Μα το χέρι μου επέμενε (2006), Μελανά και άλικα (2009), Μεσονύκτιος ήλιος (2012),  Οδός Σουνιάδος (2016), Άδυτος ήλιος (2019) κι ένα αφήγημα Για τον πατέρα μου (2013). Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί στα αγγλικά και σε περιοδικά. Μιλάει αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά. Στον ελεύθερο χρόνο της σχεδιάζει κοσμήματα και ακούει μουσική. Είναι παντρεμένη με τον ηλεκτρολόγο-μηχανολόγο Παύλο Γ. Γαβριηλίδη.

































Δεν υπάρχουν σχόλια: