e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Ευφρόσυνες στιγμές από την Ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου [photos]


Με λαμπρότητα αλλά και περιοριστικά μέτρα λόγω της Πανδημίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι (5.2.2022) η Ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, παρόντος του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Εκπρόσωποι Προκαθημένων, Κλήρος και Λαός εκ περάτων, Άρχοντες και Αρχόμενοι, με κατάδηλο ενθουσιασμό και αναπεπταμένα συναισθήματα, συγκεντρώθηκαν από νωρίς στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά Ηρακλείου, υποδεχόμενοι τον νέο Αρχιεπίσκοπο, ακολούθως δε εντός του Ναού για την προβλεπόμενη ιερά Ακολουθία της Ενθρονίσεως. 
    «Είμαι βέβαιος πως το χέρι του Θεού οδήγησε τα βήματά μου εδώ, για να ζήσω όχι απλά δίπλα σας, αλλά μαζί σας. Έρχομαι ως πατέρας της μεγάλης πνευματικής μας οικογένειας, για να λέω σε όλους πως η αγκαλιά του Θεού και της Εκκλησίας μας είναι ανοιχτή και για να σας απευθύνω αυτή την προτροπή: Αγαπούμε, συγχωρούμε, προχωρούμε» υπερτόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Σεβ. κ. Ευγένιος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΠΛΟΥΣΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ:






















































Δεν υπάρχουν σχόλια: