e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Αν και σε κατάσταση πολιορκίας το Κίεβο, αποκαταστάθηκε ένας από τους σταυρούς των τρούλων της Αγίας Σοφίας

Τον περασμένο Ιανουάριο (2022) έπεσε ένας σταυρός από τον μνημειώδη και μνημειακό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας Κιέβου, και τον Φεβρουάριο ξεκίνησε πόλεμος ευρείας κλίμακας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Σήμερα, 2 Μαρτίου 2022, τοποθετήθηκε ο νέος σταυρός. Ο σταυρός καθαγιάσθηκε από τον κληρικό της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιος Κοβαλένκο.

Ευχόμαστε το τελευταίο πρόβλημα του περίοπτου αυτού Καθεδρικού να ήταν αυτό, του πεσμένου και ήδη αποκατασταθέντος σταυρού, διότι οι φήμες που κυκλοφορούν είναι ότι υπάρχει πιθανότητα να πληγεί από τις βόμβες των Ρώσων, κατά την ληστρική επίθεση στην Ουκρανία και την πολιορκία του Κιέβου που λαμβάνει χώραν ολοένα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: