e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Καλλιτεχνίες Βαγιώνε 2022 στόλισαν τον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου


Πραγματοποιήθηκαν σήμερα μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου του Λαζάρου, 16 Απριλίου 2022, οι κατά παράδοσιν στολισμοί του Ναού της Παναγούλας Μπανάτου, για την αυριανή εορτή του Βαγιώνε! 

Με τη συνδρομή φιλέορτων οικογενειών Ενοριτών και φίλων της Ενορίας (:Δρογγίτη, Αβούρη, Κυπριώτη, Σκανδάμη, Κοντονή και Μαρινάκη) δημιουργήθηκαν κυριολεκτικά καλλιτεχνήματα: αλυσίδες, αλογάκια, σταυροί, ήλιοι, βαγιοφόρες κλπ, τα οποία όλα κόσμησαν την εκκλησία, έτσι που αύριο οι εκκλησιαζόμενοι να λάβουν "τα βαΐα των φοινίκων", αναβοώντας το "Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου"

Από τη θέση αυτή τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε για την επιμέλεια, την επιτηδειότητα και την φαντασία που επιστράτευσαν! Εύγε!

















Δεν υπάρχουν σχόλια: