e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Πανηγυρική Λειτουργία 2022 στη Βλαχέραινα Βανάτου. Ανάρπαστος ο πατροπαράδοτος "Κουμπόστος"

Πρωί Σαββάτου, 2 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκε εόρτια Ευχαριστιακή Σύναξη στον πανηγυρίζοντα Ναό της Παναγίας της Βλαχέραινας (της οικογενείας των μακαριστών Τιμοθέου και Νίκης Παράσχη), εδώ στο Βανάτο, ενθυμούμενοι λειτουργικά το ιστορικό γεγονός της Καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Θεομήτορος στον εν τη Κωνσταντινουπόλει ξακουστό Ναό των Βλαχερνών.
    Λειτούργησε ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ενώ έψαλε Χορός, αποτελούμενος από καλλίφωνους ιεροψάλτες. Τον θείο λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο εκπαιδευτικός κ. Σταμάτιος Ζούλας, Μάστερ Θεολογίας. Εκκλησιάστηκαν ευάριθμοι φιλέορτοι πιστοί, τόσο από την Ενορία, όσο και από την πόλη και τα περίχωρα. 
    Μετά την πανηγυρική θεία Λειτουργία, στον φιλόξενο και βαθύσκιωτο αυλόγυρο του Ναού, έγινε η καθιερωμένη Αρτοκλασία και ακολούθως προσφέρθηκαν πλούσια κεράσματα, κυρίως δε ο παραδοσιακός "κουμπόστος", ο οποίος είναι το κατεξοχήν έδεσμα της σημερινής γιορτής και πάντα γίνεται ανάρπαστος!
    Πολλά "εύγε" ανήκουν τόσο στα Αδέλφια Παράσχη με τις Οικογένειές τους για την τήρηση όσων πνευματικών παρακαταθηκών κληρονόμησαν από τους ενάρετους γονείς τους, όσο και στην καλοπροαίρετη Οικογένεια Παύλου και Γεωργίας Δρογγίτη για την παρασκευή και διάθεση 300 "κουμπόστων", καθώς επίσης πολλών και διαφόρων προσφορών τους για την πανήγυρι αυτή της Ενορίας μας!





























































Δεν υπάρχουν σχόλια: