e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Το 40νθήμερο Μνημόσυνο του Μητροπολίτου Σωτηρίου Τράμπα στην Σεούλ της Κορέας

Το Σάββατο 23 Ιουλίου 2022, τελέστηκε μετά θείας Λειτουργίας το 40νθήμερο Μνημόσυνο του αειμνήστου πρώτου Μητροπολίτου Κορέας κυρού Σωτηρίου στον καθεδρικό ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην Σεούλ.

Εκτός των Κορεατών Κληρικών και Πιστών συμμετείχαν πολλοί επίσημοι από τις εκκλησιαστικές και πολιτικές αρχές της Κορέας, εκπρόσωποι των οποίων απηύθυναν χαιρετισμούς, κατά τους οποίους εξήραν την μεγάλη πνευματική και κοινωνική προσφορά του μακαριστού Μητροπολίτου Σωτηρίου κατά την επί 47 έτη μακρόχρονη διακονία Του στην Κορέα.

Σε όλους διανεμήθηκε σε φυλλάδιο η Διαθήκη του εκλιπόντος Ιεράρχου, γραμμένη από τον ίδιο δεκατρία χρόνια πριν, την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος του έτους 2009, καθώς επίσης κόλλυβα φτιαγμένα από ρύζι. Μετά το Μνημόσυνο όλοι οι συμμετέχοντες παρακάθησαν σε κοινό γεύμα αγάπης, το οποίο παρέθεσε η Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας προς τιμή και μνήμη του σεβασμιωτάτου κυρού Σωτηρίου.

Θερμές ευχαριστίες ανήκουν στα μέλη του Συνδέσμου, που εργάστηκαν με ζήλο την Παρασκευή και το Σάββατο για την προετοιμασία, αλλά και την πραγματοποίηση του Μνημοσύνου.

Κατωτέρω δημοσιεύουμε το Πατριαρχικό Γράμμα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, το οποίο ανέγνωσε ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Δανιήλ Να:

Κάντε κλικ στον σύνδεσμο

Φωτογραφίες 

Δεν υπάρχουν σχόλια: