e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου 2022 στην έδρα της Μητροπόλεως Βρυούλων

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΒΡΥΟΥΛΩΝ

Άπειρος η ευγνωμοσύνη προς τον Άγιον Θεόν, την Υπεραγίαν Θεοτόκον, αλλά και τήν Αυτού Θειοτάτην Παναγιότητα τον Οικουμενικόν Πατριάρχην κ.κ. Βαρθολομαίον και την περί Αυτόν Ιεράν Σύνοδον του Οικουμενικού Πατριαρχείου, διά την απόφασιν να αναβιώσει η Ιστορική και Μαρτυρική Ιερά Μητρόπολις Βρυούλων της Ερυθραίας στην Μικρά Ασία, δια της εκλογής του από Θεουπόλεως, Σεβασμ. Μητροπολίτου Παντελεήμονος, τρίτου κατά σειράν Ποιμενάρχου αυτής.
Σήμερον, εκατόν έτη από της ιδρύσεως της Μητροπόλεως Βρυούλων, οι ευλαβέστατοι ιερείς Οικ. π. Εμμανουήλ Σαρρής και ο Ιερομ. π. Θεωνάς Σκούρτος, ως και τον μικρόν επί του παρόντος Ποίμνιον της Τοπικής Εκκλησίας, εόρτασαν πανηγυρικώς και με βαθιά συγκίνηση την Κοίμησιν της Υπεραγίας Θεοτόκου, εις τον ιδιόκτητον νεόδμητον Ιερόν Ναόν της Παναγίας των Βρυούλων και των Νεομαρτύρων Νεκταρίου και Μιχαήλ.
Οι φωτογραφίες από τον Εσπερινόν και την Θείαν Λειτουργίαν, ιερουργούντος του Ποιμενάρχου της Ιεράς Μητροπόλεως.

















Δεν υπάρχουν σχόλια: