e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Ζάκυνθος: Λαμπρές φωτοστιγμές από τα "Μπασίματα" του Αγίου Διονυσίου, 26.8.2022 [+video]


Πρωί 26ης Αυγούστου 2022, στη Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου εν Ζακύνθω, έγινε Αρχιερατικό Συλλείτουργο υπό των Σεβ. Μητροπολιτών Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, Γέροντος Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, Ζάμπιας κ. Ιωάννου, Αξώμης κ. Δανιήλ και Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄, τιμώντων -συν τω ιερώ Κλήρω και τω πιστώ λαώ- τον Άγιο Διονύσιο, Αρχιεπίσκοπο Αιγίνης τον θαυματουργό, επί τη λήξει του θερινού εορτασμού του Πολιούχου. 
        Μετά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο έγινε η τρισσή λιτάνευση του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου εντός του Ναού και η εναπόθεσή Του στην αργυρόγλυπτη Λάρνακά Του, στο "δωμάτιό" Του!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:























































































Φωτογραφίες: Ιωάννης Καμπιώτης | Βίντεο: Πέτρος Παράσχης

Δεν υπάρχουν σχόλια: