e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν θα συναντηθεί με τον Κύριλλο στο Καζακστάν


Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος (Γκουντιάεβ) δεν θα μεταβεί στο Καζακστάν για το Συνέδριο Ηγετών Παγκοσμίων και Παραδοσιακών Θρησκειών τον Σεπτέμβριο, όπου, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, θα μπορούσε να συναντηθεί με τον επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκο.
Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος εξωτερικών εκκλησιαστικών σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Αντώνιος, αναφέρει το προπαγανδιστικό μέσο «Sputnik.Kazakhstan».
«Φέτος, με την ευλογία του Κυρίλλου, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία (στο Καζακστάν) θα εκπροσωπηθεί από επίσημη αντιπροσωπεία. Ο ίδιος ο πατριάρχης δεν θα λάβει μέρος στις εργασίες του συνεδρίου. Και κατά συνέπεια, η συνάντηση του με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Καζακστάν δεν έχει προγραμματιστεί.» δήλωσε ο Μητροπολίτης Αντώνιος (Σεβρυούκ).
Ο Καρδινάλιος Κοχ δήλωσε πριν από μερικές εβδομάδες, ότι δεν είναι γνωστό με βεβαιότητα, εάν ο Πάπας θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Κύριλλο στο Καζακστάν ή όχι.
Σε μια συνέντευξη στο Reuters τον περασμένο μήνα ο Φραγκίσκος είπε, ότι θα ήθελε να επισκεφθεί το Κίεβο μετά την επιστροφή του από τον Καναδά στις 30 Ιουλίου αλλά θα ήθελε, επίσης, να πάει στη Μόσχα, κατά προτίμηση πριν επισκεφτεί το Κίεβο, για να προωθήσει την ειρήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: