e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ξανά στη γενέτειρά του Ίμβρο [video]

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έφτασε σήμερα, Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022, στη γενέτειρά του νήσο Ίμβρο, προκειμένου να προστή διαφόρων εκδηλώσεων.

Μόλις έφτασε στο νησί, ο Πατριάρχης προσκύνησε στον Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας, εκεί όπου πριν από 61 χρόνια, στις 13 Αυγούστου, χειροτονήθηκε διάκονος.

Τον καλωσόρισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, και αντιφώνησε ο Πατριάρχης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Νωρίτερα τον Παναγιώτατο υποδέχθηκαν στον λιμένα της νήσου οι Σεβ. Μητροπολίτες Μοσχονησίων κ. Κύριλλος, Μύρων κ. Χρυσόστομος και ο επιχώριος Ποιμενάρχης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, κληρικοί της νήσου, αλλά και από το εξωτερικό, καθώς και πλήθος Ιμβρίων, και ιδιαιτέρως πολλά μικρά Ιμβριωτόπουλα που προσεφεραν στον Πατριάρχη μικρά μπουκέτα με αγριολούλουδα της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο των Αγίων Θεοδώρων, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, εγκαινιάζεται αύριο Πέμπτη 18 Αυγούστου η έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Κουκή με τίτλο «Άγιον Όρος. Βίος της ερήμου», από την Ιερά Μητρόπολη Ίμβρου και Τενέδου σε συνεργασία με την Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας – Θράκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: