e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Κυριακή μετά την Κοίμηση, με Πατριαρχική Λειτουργία, στο Γλυκύ της Ίμβρου [video]

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία σήμερα, Κυριακή 21 Αυγούστου 2022, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Γλυκύ της Ίμβρου, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και συλλειτουργούντων του Μητροπολίτου Μύρων κ. Χρυσοστόμου και του Επισκόπου Ιλίου κ. Ραφαήλ. 
        Το έτος που διανύουμε συμπληρώνονται διακόσια πενήντα έτη από την γέννηση του Μεγάλου Διδασκάλου του Γένους και αναμορφωτού, Βαρθολομαίου Κουτλουμουσιανού του Ιμβρίου (22 Δεκεμβρίου 1772), ο οποίος γεννήθηκε στο Γλυκύ. 
        Η σημερινή Πατριαρχική Λειτουργία τελέστηκε στη γενέτειρα του μεγάλου διδάχου, καθώς η Ιερά Μητρόπολη Ίμβρου και Τενέδου ανεκήρυξε το 2022 «Έτος Βαρθολομαίου Κουτλουμουσιανού του Ιμβρίου».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: