e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Πατριαρχική Χοροστασία κατά το Γενέθλιο της Παναγίας στον Καθεδρικό Ναό Κομοτηνής

Φωτογραφίες: Κώστας Τζιβανίδης | Φως Φαναρίου

Σήμερα, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, επί τη εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή, ιερουργούντος του Πανοσιολ. Αρχιγραμματέως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Γρηγορίου Φραγκάκη.

Συμπροσευχόμενοι: οι Αρχιερείς που αποτελούν την συνοδεία του Πατριάρχου, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, Γέρων Χριστοφόρος Ιβηρίτης, μαζί με τους εκπροσώπους της Ιεράς Κοινότητος, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Αθανάσιος Μαρτίνος και πλήθος κόσμου που έσπευσε να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας “Άξιον Εστί” που μεταφέρθηκε στην Κομοτηνή από το Πρωτάτο.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας, ο οικείος ποιμενάρχης κ. Παντελεήμων προσφώνησε τον Πατριάρχη και εν συνεχεία αποδόθηκε η ανωτάτη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής στον Πρωτεπιστάτη της Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους, Γέροντα Χριστοφόρο Ιβηρίτη και στον Άρχοντα της Μ.τ.Χ.Ε. και Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιο Μαρτίνο.

Ο Πατριάρχης ομίλησε καταλλήλως, αναφερόμενος στο υψηλό νόημα της σημερινής Θεομητορικής εορτής. Επίσης, αναφέρθηκε και στον πειρασμό της έλλειψης εμπιστοσύνης μέρους του ποιμνίου στις αποφάσεις της Εκκλησίας, όπως και στην συστηματική αμφισβήτηση των δικαίων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.




Δεν υπάρχουν σχόλια: