e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Οικουμενικός Πατριάρχης: "Έρχεται ένας δύσκολος χειμώνας"

Βαθιά ανήσυχος για τον επερχόμενο χειμώνα λόγω της ενεργειακής κρίσης, αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία, εμφανίστηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά την ανεπίσημη, επίσκεψη του, σήμερα το απόγευμα,  στο Βαμβακόφυτο του Δήμου Σιντικής.

Στην αντιφώνησή του προς τον κλήρο και τους πιστούς, τόνισε πως "Προμηνύονται περισσότερες δυσκολίες τον επερχόμενο χειμώνα λόγω της ενεργειακής κρίσης". Ευχήθηκε να βρει η ανθρωπότητα την κανονική τροχιά της και να τερματιστεί το ταχύτερο δυνατό ο πόλεμος στην Ουκρανία με τις τόσες χιλιάδες νεκρούς εκατέρωθεν. Όπως του είπε ο Άγιος Κιέβου περισσότεροι από 50.000 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε αυτόν τον πόλεμο τον άδικο, αδικαιολόγητο, ανθρωποκτόνο και αδελφοκτόνο,  όπως τον χαρακτήρισε, με τη Ρωσία στα καλά καθούμενα να εισβάλει σε ένα κυρίαρχο και γειτονικό κράτος. Μεγάλες είναι οι καταστροφές, είπε, και στις εκκλησίες καθώς 200 καταστράφηκαν. Κατέληξε με την ευχή να έρθει η ειρήνη σε όλο τον κόσμο.


Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι πιστοί στον Οικουμενικό Πατριάρχη, οι οποίοι τον έραναν με ροδοπέταλα την ώρα που κατευθυνόταν προς τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στην είσοδο του οποίου τον περίμεναν δύο νεαρά κορίτσια με παραδοσιακές στολές και του έδωσαν μία ανθοδέσμη.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την ανταπόκριση του να επισκεφτεί την περιοχή, ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης και ο Πρόεδρος του Βαμβακοφύτου Πασχάλης Βισέρης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: