e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής υποδέχθηκε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην έδρα του στη Νέα Υόρκη

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος υποδέχθηκε χθες, στη Νέα Υόρκη, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο, ο οποίος πραγματοποιεί έως και τις 12 Οκτωβρίου 2022 την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Στον Πατριάρχη Θεόδωρο θα απονεμηθεί για φέτος από το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα το Αθηναγόρειο Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο πλαίσιο του ετήσιου δείπνου των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου το βράδυ του Σαββάτου, 8 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Hilton της Νέας Υόρκης.

Σήμερα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας αναμένεται να συναντηθεί με τον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο της Νέας Υόρκης, καρδινάλιο Τίμοθι Ντόλαν και να ξεναγηθεί στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πατρικίου στο Μανχάταν. Στη συνέχεια, ως είναι προγραμματισμένο, θα πραγματοποιήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στην έδρα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, όπου θα ψαλεί επίσημη δοξολογία στο παρεκκλήσιο του Αποστόλου Παύλου.

Στο πλαίσιο της ιστορικής επίσκεψης, που αποτελεί την πρώτη στις ΗΠΑ ενός Πατριάρχη Αλεξανδρείας, ο Θεόδωρος θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με άλλους τοπικούς θρησκευτικούς ηγέτες και με πολιτειακούς παράγοντες, ενώ θα επισκεφθεί τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, το εθνικό προσκύνημα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης, αλλά και αρκετές ελληνορθόδοξες κοινότητες τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στην Ουάσιγκτον.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: